OTOPLASTIA – METODA SIGURA DE CORECTIE A URECHII

Otoplastia va readuce increderea de sine si va rechilibreaza aspectul facial prin corectarea imperfectiunilor urechii dumneavoastra.

OTOPLASTIA - METODA SIGURA DE CORECTIE A URECHII

 

 

 

 

Ce reprezinta otoplastia?
Otoplastia este cea mai frecventa interventie chirurgicala, cu ajutorul careia se corecteza anumite defecte estetice ale urechii.

Ce presupune interventia si care sunt cauzele ce v-ar determina sa apelati la otoplastie?
Prin interventia de otoplastie se pot corecta o serie de defecte estetice obtinandu-se astfel un aspect normal fiziologic al urechii si o simetrie perfecta a acestora. De asemenea aceasta interventie prezinta riscuri minime, fiind exclusa posibilitatea afectarii auzului.
Este cunoscut faptul ca urechile clapauge confera un aspect neplacut al fetei. Persoanele ce au urechile clapauge se confrunta des cu rautatile celor din jur, in deosebi copii. Datorita acestei probleme estetice acestia pot suferii adevarate drame ce ii pot afecta psihic si social datorita comentariilor negative si rautacioase la adresa lor venite din partea colegilor sau a altor copii cu care intra in contact. Pentru a evita aceste neplaceri otoplastia se poate realiza inca de la varsta de 5 ani, deoarece atunci se definitiveaza forma urechii.

 Otoplastia - Corectare defecte estetice - Beauty clinic Timisoara

 

 

 

 

 

Cum se realizeaza interventia?
Interventia se efectueaza cu anestezie locala si dureaza aproximativ o ora. De obicei se practica o incizie in spatele pavilionului auricular, in dreptul santului pe care urechea il face cu capul, astfel ca ea este foarte putin vizibila.

 Otoplastia - Corectare defecte estetice - Beauty clinic Timisoara

 

 

 

 

 

 

Care sunt etapele post-operatorii?
• In urma interventiei se va purta un pansament sub forma de turban pentru protectia operatiei;
• La 24 de ore dupa interventie se poate spala parul tinand capul pe spate, cu grija sa nu udati pansamentul;
• 3 zile se va urma un tratament cu antibiotice si la nevoie se pot administra medicamente pentru calmarea durerii cum sunt: ketonal, ibuprofen sau paracetamol;
• Timp de 3 saptamani se va purta o banda elastica pentru a proteja sutura si a favoriza cicatrizarea in pozitie corecta.

Pentru programari si informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la unul din urmatoarele numere de telefon: 0762202150, 0256220692, sau prin e-mail la office@beautyclinic.ro.