EnglishRomanian

Peeling chimic

Ce este peeling-ul chimic?

Peeling-ul chimic este un procedeu chimic de distrugere a straturilor superficiale ale pielii, utilizat in dermatologie si chirurgia estetica.

Care sunt cei mai potriviti candidati pentru aceasta procedura?

Peeling-ul chimic poate imbunatatii aspectul dvs si increderea de sine dar nu va indeparta toate imperfectiunile faciale si nu va preveni imbatrinirea. Inainte de a va decide pentru aceasta operatie, reflectati asupra asteptarilor dvs si discutati-le cu chirurgul dvs.

Cate tipuri de peeling chimic exista?

In ce consta pregatirea pentru peeling?

Pielea este pregatita cu cateva zile inaintea sedintei de peeling cu derivati de vitamina A acida. Ea este curatata cu grija cu un sapun usor acid, destinat eliminarii particulelor grase.

 

Pasta este apoi intinsa cu o spatula pe fata. Aplicarea este facuta cu prudenta, indeosebi in jurul gurii, narilor si regiunilor din apropierea ochilor. Practicianul procedeaza la una sau doua aplicari in cursul sedintei, produsul actioneaza timp de 10 pana la 40 de minute inainte de a fi indepartat.

In ce consta procedura?

Dupa ce vi se va spala fata chirurgul va aplica solutia chimica, deobicei pe una din regiunile fetei dvs apoi pe alta. Veti simti o incalzire a pielii la inceput dar va dispare rapid.

 

Dupa tratament chirurgul probabil va acoperi aria tratata cu vaselina. In anumite cazuri se utilizeaza banda adeziva rezistenta la apa. In altele , mai ales la un peeling mai superficial chirurgul poate sa nu acopere toata fata.

 

Un peeling cu fenol la toata fata deobicei dureaza 1-2 ore. Peeling-ul regional sau peeling-ul cu TCA poate dura mai putin de 5-10 minute.

 

La peeling-ul cu fenol un tratament este deobicei suficient. In cazul TCA sunt necesare doua sau mai multe tratamente putand fi repetate in fieecare luna.

Care sunt riscurile unui peeling chimic?

Bridele sau cicatricele de marime mica sunt uneori vizibile dupa un peeling. In caz de esec, pot aparea pete colorate sau pot reaparea ridurile.