EnglishRomanian

Ridicacrea sanilor

Ce este ridicarea sanilor?

Prin procedura de ridicare a sanilor, cunoscuta si ca mastopexie, se urmareste redarea fermitatii si a formei cat mai naturale a pieptului.

 

Mastopexia consta in operatia de ridicare si remodelare a sanului, inclusiv a areolei, refacand echilibrul natural de volum si pozitionare. Sanii vor fi mai fermi, mai ridicati, mai putin departati si simetrici.

 

Ce trebuie sa stie pacientul inainte de operatie.

 

Cu doua saptamani inainte de operatie este bine sa se evite fumatul si consumul de alcool. Medicul va preciza ce analize trebuie facute inainte de operati, acestea incluzand si o mamografie. Cu 6 ore  inainte de operatie nu se mananca si nu se bea nimic, deoare ce operatie se va face sub anestezie generala.

 

Beneficii ale mestopexiei

– ridicarea sanilor

– redarea aspectului tanar al sanilor

– cresterea increderii in sine

 

Dupa operatie este necesara o noapte de spitalizare sub monitorizarea cadrelor medicale , urmand ca a doua zi sa poti pleca acasa.

 

Sunt reactii care apar in mod normal si dispar in cateva zile singure sau cu ajutorul medicamentelor.

 

Doare?

Ca orice alta operatia, si operatia de ridicare de sani necesita timp pentru recuperare. In primele 2 saptamani postoperator, pacienta poate sa aiba ceva discomfort care nu se traduce neaparat prin durere. Edemul, echimozele si discomfortul dureaza 10-14 zile. Pacientele sunt sfatuite sa nu doarma pe burta si sa se evite baile.

 

Cicatrizarea

Cicatricile vor fi vizibile, rosii si mai tari in primele 2 -3 luni, dupa care vor pali progresiv, devenind albe si moi, dar nu vor dispare niciodata.

 

Imbunatatirea aspectului cicatricilor se poate face cu diverse creme, folii de silicon si prin evitarea expunerii lor la soare in primele 9 luni dupa operatie.

 

Majoritatea femeilor considera ca cicatricile sunt un compromis mai mult decat acceptabil pentru niste sani frumosi si mai tineri.