EnglishRomanian

Botox

Ce este injectarea cu botox (toxina botulinica)?

Injectarea cu botox (toxina botulinica) este un tratament cosmetic eficient si sigur, care a devenit din ce in ce mai popular datorita efectelor sale in tratarea ridurilor finede expresie, cat si a celor profunde.

Pentru ce este folosit?

Botoxul este un tratament cosmetic ce se poate folosi in tratarea ridurilor fine cat si a celor profunde. Se poate folosi in cazul persoanelor cu varste cumprinse intre 18 si 65 de ani. Toxina botulinica blocheaza transmiterea impulsurilor nervoase catre muschii faciali din zona in care a fost injectata. Reduce astfel temporar contractiile muschilor faciali ce cauzeaza producerea ridurilor. S-a demonstrat ca este un tratament eficient si sigur care poate reduce ridurile de expresie, din aceasta cauza devenind din ce in ce mai popular.

In ce conditii are loc injectarea cu botox?

Aceasta substanta va fi injectata, in conditii perfect sterile, direct in muschii zonelor afectate de riduri. Inainte de injectare, in functie de structura fetei si de mobilitatea muschilor faciali, medicul va stabili care sunt zonele ce pot fi injectate.

Cat dureaza aceasta procedura?

Intreaga procedura dureaza 30 minute.

Cate injectii cu botox sunt necesare?

Sunt necesare de la 4 la 10 injectii, in functie de zona tratata. Acul cu care se realizeaza injectiile este foarte fin si din aceast motiv disconfortul este minim. Nu este necesara anestezia decat in cazul persoanelor sensibile.

La cat timp sunt vizibile efectele si cat dureaza?

Ameliorarea ridurilor apare dupa 3-7 zile, iar efectul poate dura pana la 6-12 luni.

Care sunt riscurile injectarii cu toxina botulinica?

In unele situatii poate sa apara un disconfort minor, asociat cu aceasta procedura: simptome asemanatoare celor gripale, miscari usoare necontrolate ale ochiului (in primele 30 min), dureri faciale, inrosirea zonei injectate.

Cand NU este recomandata injectarea cu botox?