EXCIZIE CICATRICI

Bucura-te de frumusetea si elimina cicatricile provocate de arsuri, plagi posttraumatice si postoperatorii prin excizia acestora!

 

Ce este cicatrizarea?

Cicatrizarea reprezinta procesul de vindecare a arsurilor a plagilor, posttraumatice si postoperatorii. Evolutia acesteia este influentata de diversi factori precum infectia, prezenta hematoamelor, malnutritia. Este necesara o aliniere perfecta a marginilor plagii, precum si imobilizarea zonei respective pentru ca cicatricea sa devina cat mai putin vizibila.

 

Care sunt etapele cicatrizarii?

Cicatrizarea se desfasoara in mai multe faze:

-inflamatorie (in primele 24-48 de ore);

-proliferativa (pana in saptamana 2-3);

-de remodelare (pana la 1 an).

In prima etapa cicatricea tinde sa fie mai rosie, iar tesuturile din jur sunt indurate. Pas cu pas acestea se diminueaza si dispar, avand ca rezultat o cicatrice supla, mai palida decat tesuturile din jur.

Dupa aproximativ 1 an o cicatrice normal se opreste din evolutie si se transforma intr-o cicatrice matura (definitiva). Dar pot aparea situatii in care cicatrizarea nu are o evolutie normala. Astfel cicatricile au tendinta sa devina cat mai rosii si se ingroasa, devenind cicatrici hipertrofice sau cheloide.

Cicatricile hipertrofice nu invadeaza tesuturile din jur avand tendinte de a regresa brusc. Cicatricile cheloide invadeaza tesuturile din jur, sunt pruriginoase si nu regresaza spontan avand un  aspect pseudotumoral.

 

In ce consta procedura de excizie a cicatricilor?

In functie de natura cicatricilor pe care le aveti, se pot utiliza mai multe tehnici pentru excizia acestora: reexcizia si sutura directa, excizii seriate, utilizarea expanderelor pentru a obtine exces tegumentar.

Reexcizia si sutura directa este utilizata in tratarea acelor cicatrici care nu indeplinesc criteriile estetice, astfel in urma interventiei rezultand un aspect estetic mai bun. Insa aceasta interventie nu poate fi folosita pe orice tip de cicatrici. Aspectul unei cicatrici depinde intr-o mare masura de acuratetea inciziilor si a suturii de firele utilizate si de felul in care se comporta fiecare organism in parte.

Excizia seriata este metoda prin care dintr-o cicatrice mare ce acopera o suprafata intinsa de piele, se excizeaza treptat, la interval de cateva luni, portiune cu portiune, in acest mod aceasta micsorandu-se mereu. Prin aceasta interventie se poate obtine un aspect mult mai estetic al suprafetei de piele afectata.

Metoda prin expandare tisulara consta in utilizarea unor implanturi siliconice ce se introduc sub pielea sanatoasa din imediata vecinatate a zonei unde se afla cicatricea lasandu-se acolo timp de cateva saptamani, pana la 3 luni. Saptamanal se vor umple cu ser fiziologic, in acest mod obtinandu-se un exces de piele. Atunci cand se obtine suficienta piele pentru a acoperi zona cicatriciala, va avea loc cea de-a doua interventie prin care expanderul este scos, la fel si cicatricea. Aceasta interventie este foarte eficienta pentru aproximativ 90% din pacienti.

Sunt un candidat bun pentru aceasta interventie?

Orice persoana care are o cicatrice inestetica poate apela la operatia de corectie a cicatricilor. Scoaterea cicatricilor inestetice se realizeaza atat in faza incipienta a cicatrizarii cat si dupa ce cicatricea s-a definitivat.

Pentru programari si informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la unul din urmatoarele numere de telefon: 0762202150, 0256220692, sau prin e-mail la office@beautyclinic.ro.