EnglishRomanian

Lipoaspiratia, secretul trupului mult dorit!

Ce este Lipoaspiratia?

 

Lipoaspiratia, cunoscuta si sub denumirea de „Liposuctie”, este procedura chirurgicala de conturare corporala prin care se indeparteaza grasimea aflata in exces in zone precum abdomern, solduri, coapse, genunchi, gambe, glezne, brate, sani, zona mandibulara, gat, fese, si care implica mai multe incizii mici de circa 3-4 mm.

Lipoaspiratie - Remodelare corporala - Timisoara

 

Care sunt motivele pentru care puteti apela la lipoaspiratie?

 

Lipoaspiratia se recomandata persoanelor care isi doresc o remodelare corporala sigura eficienta si de lunga durata prin eliminarea grasimii ce nu poate fi eliminata prin dieta si exercitii fizice.

 

Cum se realizează interventia?

 

Inainte de operatie, chirurgul va desena zonele care trebuiesc lipoaspirate. Interventia se efectueaza cu ajutorul unor canule speciale de diametre diferite care sunt introduse prin incizii minime; canulele sunt conectate la un aspirator special care va aspira depozitele de grasime. In funcrie de zonele tratate se vor aplica diferite compresive care vor trebui purtate cel putin o luna dupa operatie.

 

Care sunt etapele premergatoare interventiei?

 

  • Pacientul trebuie sa stie ca lipoaspiratia reprezinta o metoda de conturare corporala si nu de slabire;
  • Evitati alcoolul;
  • Evitati cu cel putin 2 saptamani inainte de operatie consumul urmatoarelor medicamente: aspirina si derivatele care contin acid acetilsalicilic, ibuprofenul, vitamina E, spirulina, gingko biloba;
  • Stabiliti-va la o greutate corporala constanta cu cel putin 2 luni inainte de operatie.

 

Care sunt etapele post-operatorii?

 

  • Dupa operatie pot aparea echimoze (vanatai) si edeme in zonele aspirate.
  • Dupa operatie, timp de o saptmana, cantarul va arata cateva kilograme in plus, dar este absolut normal, intrucat este nevoie de timp pentru ca lichidul infiltrat sa se resoarba.
  • Majoritatea pacientilor isi pot relua lucrul in 48 de ore si activitatile casnice in aproximativ o saptamana